Olga Belle

Natuurgeneeskundige
Natuurvoedingsdeskundige


lid van NWP en RBCZ
vergoeding uit aanvullende
zorgverzekering

06-48150184
info@natuurgeneeskundige
wageningen.nl

www.natuurgeneeskundige
wageningen.nl

Wie is Olga Belle?


Na mijn VWO-opleiding heb ik een jaar in Amsterdam gewerkt en gewoond, daarna een klein jaar vrijwilligerswerk gedaan in Costa Rica en vervolgens ben ik Bos- en Natuurbeheer gaan studeren aan Wageningen Universiteit. De studie viel me steeds weer tegen in hoe abstract alles was; ik merkte dat ik veel concreter bezig wilde zijn.
Na mijn propedeuse kwam ik via mijn partner in contact met de studie Natuurgeneeskunde, en besefte me dat dit was wat ik wilde doen: concreet met de “natuur” aan de slag, en daarmee mensen direct kunnen helpen. Ik heb toen de overstap gemaakt naar de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum.
Hier heb ik een 7-jarige opleiding tot natuurgeneeskundige gevolgd, in de richting Algemene natuurgeneeskunde/Fytotherapie (kruidengeneeskunde)/Voeding, en de eerste 3,5 jaar ook nog de richting TCM (Traditional Chinese Medicine)/Acupunctuur.
In maart 2011 ben ik, in de eerste lichting studenten ooit in Nederland, afgestudeerd met een officieel Bachelor HBO-diploma in de natuurgeneeskunde, ofwel CAM (Complementary and Alternative Medicine). Direct daarna ben ik in de praktijk aan de slag gegaan.
Van 2014-2017 heb ik daarnaast les gegeven aan en curricula gemaakt voor de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem (HvNA) voor het vak Voeding.
Ik woon samen met mijn partner in Wageningen, en we hebben 3 prachtige kinderen.

“Met allerlei te lang durende en vage klachten kwam ik bij Olga. Geen idee wat ik ermee moest en wanhopig op zoek naar een oplossing. Wat was het fijn om Olga tegenover me te hebben. Ze nam alle tijd voor en gaf me het gevoel dat ik mezelf en mijn klachten serieus mocht nemen. Dit was het begin van mijn herstelproces. Olga luistert met aandacht, heeft duidelijk verstand van zaken en weet je op je gemak te stellen. Erg prettig om door haar geholpen te worden!" (Inge, 31 jaar, horecamedewerkster en jonge moeder)  • descriptiondescription
  • descriptiondescriptionWie is Jolien Daenen?


Omdat ik als geen ander weet hoe het is om in je hoofd te zitten en soms te weinig in je lijf, is het mijn passie om anderen te helpen het contact met hun lichaam weer terug te vinden.
Na mijn studie ergotherapie, heb ik daarom diverse massage-opleidingen gevolgd.
Sinds 2011 heb ik een massagepraktijk. Mijn intentie bij massages is om met het lichaam mee te werken, en het daarbij de kans te geven om los te laten wat het niet meer nodig heeft.
In mijn zoektocht naar meer verdieping, ben ik daarnaast de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem gaan doen, waar ik in 2016 afgestudeerd ben. Binnen de natuurgeneeskunde heb ik een kader gevonden, waarin ik de wereld om ons heen kan plaatsen en waarin een definitie voor ziekte en gezondheid besloten ligt die past bij mijn persoonlijke ervaringen. Ik maak daarbij, net als Olga, gebruik van het kader van de vier natuurkwaliteiten. Hiermee kan ik de therapie nog beter persoonlijk afstemmen.
Een belangrijk onderdeel van die natuurgeneeskundige benadering, is voor mij het effect van voeding op onze gezondheid en welzijn. Niet alleen op fysiek, maar ook op individueel niveau. Mijn passie ligt erin weer verbinding te maken met "echte" voeding en anderen te inspireren via voeding een betere gezondheid te krijgen. Daarom ben ik sinds 2016 tevens docent Voeding aan de Opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut in Utrecht.
Naast massage/lichaamsgericht werk en voeding, behandel ik met fytotherapie (medicinale kruiden).


"Juist omdat ik weet hoe het hoort, kan ik vanuit mijn hart zeggen dat je de beste bent! Ik, zelf een masseuse, zo kritisch als het maar zijn kan. Als ik ga, kom ik bij jou, juist om alles los te laten"  (Jeanette, massagecliënt) 

webdesign www.webweefster.nl©2011